Taiere materiale cu jet de apa / Waterjet

Decupare / Debitare / Taiere cu jet de apa


Procesul de debitare cu jet de apa foloseste un flux subtire de apa la presiune foarte ridicata pentru taierea pieselor ce necesita precizie inalta. Acest flux subtire de apa paraseste capul de taiere la de peste doua ori viteza sunetului, iar atunci cand i se adauga o cantitate mica de abraziv, acesta este capabil sa taie practic orice material.

Tehnologia de taiere cu jet de apa este o tehnologie de ultima generatie de prelucrare a materialelor. Datorita versatilitatii si usurintei de operare aceasta se foloseste in diverse industrii, inclusiv industria miniera si industria aerospatiala pentru taierea, fasonarea si alezare.

Beneficiul principal al taierii cu jet de apa este acela ca poate taia majoritatea materialelor cu acuratete, fara utilizarea caldurii.

Debitarea cu jet de apa nu compromite caracteristicile fizico-chimice ale materialului.


Avantajele taierii cu jet de apa:

  • Pot fi taiate piese cu o geometrie complexa din aproape orice material
  • Se elimina operatiile ulterioare de finisare
  • Viteza ridicata de prelucrare a diverselor tipuri de materiale
  • Nu se foloseste caldura, ceea ce este important in cazul materialelor usoare
  • Pierderi minime de materie prima
  • Calitate si precizie ridicata
  • Pot fi prelucrate materiale variate: otel, metale neferoase, lemn, ceramica, sticla, marmura, granit, aluminiu, mase plastice, cauciuc, beton, beton armat, bazalt, cuartit, caramida, fonta, bronz, plumb, cupru, alumina, placi ceramice, kevlar, grafit, sticla (in afara de sticla securizata).

Octaser executa debitari cu jet de apa pentru ornamente din piatra naturala si compozit, faianta, gresie, plastic, cauciuc, sticla cat si metale feroase si neferoase si alte materiale. Sunt folosite tehnologii de ultima generatie.

Taiere materiale cu jet de apa / Waterjet

Comentarii

comentarii

Taiere materiale cu jet de apa / Waterjet